ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ο Λάμπρος Ψάρρης ειδικεύεται σε εφαρμογές ξύλου με ποιότητα & άποψη.
Με την πολύχρονη πείρα του σας συμβουλεύει σε θέματα επιλογής, κατασκευής & συντήρησης κατακευών ξύλου.

ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΞΥΛΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Η σωστή επιλογή του ξύλου γίνεται με βάση την ποιότητά του, το είδος του, την προέλευση του, τη χρήση για την οποία προορίζεται και το κόστος αγοράς. Για παράδειγμα η καστανιά είναι κατάλληλο ξύλο για έπιπλα, πόρτες, παράθυρα ή στέγες, η δρυς είναι ανθεκτικό ξύλο με ωραίο φινίρισμα ενώ η οξιά έχει ευρύτατη χρήση και εφαρμογές χάρη στη σκληρότητά της και την λεπτή και ομοιόμορφη υφή της.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΨΕΥΤΟΚΑΣΑΣ

Η τοποθέτηση της σωστής ψευτόκασας από κόντρα πλακέ θαλάσσης είναι απαραίτητη πριν το σοβάτισμα για την προστασία και τη σωστή τοποθέτηση της κάσας - πόρτας.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΞΥΛΟΥ

Για την προστασία των ξύλινων κατασκευών από το σαράκι θα πρέπει να αερίζετε καλά και να φωτίζετε με φυσικό φως το χώρο. Το σαράκι πρέπει να καταπολεμηθεί αμέσως, προτού επεκταθεί και καταστρέψει το ξύλο. Ωστόσο αν το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται συνίστατε η χρήση προϊόντων ξυλοπροστασίας.

ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ

Η υγρασία είναι αιτία εμφάνισης μικροοργανισμών. Οι μύκητες (ζωικοί μικροοργανισμοί) προσβάλλουν το εσωτερικό του ξύλου το οποίο αποκτά γαλάζιο χρώμα και η αντοχή του στο χρόνο μειώνεται αισθητά. Ο καλός αερισμός και το φυσικό φως θα βελτιώσουν την κατάσταση. Παράλληλα όμως θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν της αγοράς, όσο πιο φιλικό στο περιβάλλον.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΞΥΛΙΝΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ

Οι ξύλινες επιφάνειες καλό είναι να καθαρίζονται άμεσα από λεκέδες, πριν ποτίσουν οι πόροι του ξύλου. Κατά προτίμηση χρησιμοποιήστε καλά στυμένο πανί με φυσικό σαπούνι ή χλιαρό νερό και ξύδι. Τα σκληρά απορυπαντικά διαβρώνουν το λούστρο και το ξύλο μένει απροστάτευτο.